Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

עדכונים חשובים מלחמת חרבות ברזל / סוכות 2023

פעילות הקרן

מידע על הקרן

קהל יעד וסוגי מלגות

מקבלי המלגות של קרן חנן עינור הינם קבוצה מגוונת של סטודנטים יוצאי אתיופיה, אשר באים מאזורים שונים בכל רחבי הארץ ולומדים במגוון רחב של תחומים ומוסדות אקדמיים להשכלה גבוהה.
 
רבים מהסטודנטים שלנו התחתנו והקימו משפחות במהלך הלימודים שלהם, ורובם משלבים עם הלימודים עבודה במקום אחד לפחות.
 
המשותף לכל התלמידים שלנו הם המוטיבציה והדחף העז לעבוד קשה ולהצליח ובסופו של דבר לשמש כמודלים לחיקוי עבור בני משפחותיהם, עבור הקהילה ועבור החברה הישראלית בכללותה. 

סקר פעילות הקרן

דוח ממצאי סקר בקרב מלגאי קרן חנן עינור יוצאי אתיופיה הוגש לקרן עינור ע"י יובל פיורקו, נובמבר 2016
רקע
במשך 21 השנים האחרונות העניקה קרן חנן עינור מלגות לימוד לכמעט 3,000 סטודנטים מקרב
קהילת יוצאי אתיופיה בישראל. על מנת להעריך את תרומת המלגה לחייהם של המלגאים
בהיבטים שונים, לרבות היבטים כלכליים חברתיים, ביקשה הקרן לקיים סקר בקרב המלגאים –
לאורך השנים. דוח זה מביא את ממצאי הסקר.
 

מלגת "אמץ סטודנט"

הקרן מציעה הזדמנות ייחודית למעוניינים לתמוך בסטודנטים המוכשרים שלנו. תוכנית זו מאפשרת לספונסר או לקבוצה של ספונסרים לייעד מלגה לסטודנט מסוים או לקבוצה של סטודנטים.

ישנה אפשרות לבחור סטודנטים מאזור גאוגרפי מסוים, או מתחום לימוד מסוים. מלגות אלה מאפשרות קשר ישיר עם הסטודנט(ים) בהם אתם בוחרים לתמוך במשך כל תקופת הלימודים. 

מלגות מיוחדות

מלגת אלקה עינור ז"ל
אלקה עינור, כלתו של חנן עינור, היגרה לישראל ממקסיקו ב- 1981. היא עבדה בטלויזיה הישראלית וניהלה מספר תוכניות חינוכיות בירושלים בארגונים שונים. לזכרה ובמטרה לעודד יוצאי אתיופיה ללמוד את מקצועות התקשורת (עיתונאות, טלויזיה, רדיו, סרטים וכו') יסדה הקרן מלגה זו למצטיין בתחום.

מלגת יונה בוגלה
"אחי הוא הרצל של יבשת אפריקה כולה. הוא נתן את נשמתו ליהודי אתיופיה", מספר קולונל מטאקו בוגלה, בן 70, מפקד המשטרה במחוז האתיופי של שיווה לשעבר. אחיו הוא יונה בוגלה, המנהיג המיתולוגי של יהודי אתיופיה, שנקבר בבית העלמין בירושלים. לאחרונה ציינו 20 שנה למותו ועיריית רחובות קראה לזכרו בית ספר על שמו.

מלגה בתחום האומנו ת ע"ש בנעד אביטל ז"ל
מייסד שותף של קרן חנן עינור ויו"ר הקרן במהלך 10 שנותיה הראשונות.
בנעד נולד באנגליה, שירת בצבא הבריטי בשלהי משלחמת העולם השנייה ועלה ארצה ב-1950, מיד לאחר נישואיו לרעייתו מרים.
שירת כדיפלומט במשרד החוץ, שם נרקמה ידידותו עם חנן ושרה עינור ז"ל.
בתחילת שנות ה-80 נשלח לאפריקה כממונה על האינטרסים הישראליים בחוף השנהב, במטרה להביא לחידוש היחסים הדיפלמטיים עם מדינות אפריקה אשר ניתקו את יחסיהן עם מדינת ישראל במהלך מלחמת יום הכיפורים. פריצת הדרך הגיעה עם חידוש היחסים עם ליבריה, שבעקבותיה באו מדינות אפריקאיות רבות נוספות.
טרם פרישתו לגמלאות שירת כשגריר ישראל בתאילנד ובסינגפור.
מלגת "פורצי דרך"
מלגת "פורצת דרך" מוענק מדי שנה לסטודנטים יוצאי אתיופיה פורצי דרך בתחום לימודיהם או עיסוקם המקצועי והתעסוקתי . מטרתה של מלגה זו היא לעודד סטודנטים להרחיב את אופקיהם ולהיות פורצי דרך עבור קהילתם. זוהי גם תרומתו הנדיבה של יורם הרואה אשר תורם את המלגה על שם הוריו חוה וגרשון הרועה ז"ל, על כך אנו מודים לו.
מלגת רבקה ביטרמן
רבקה ביטרמן אישה משכמה ומעלה, אוהבת זולת ועם רצון טוב לתרום לחברה. רבקה רואה חשיבות ברכישת השכלה גבוהה ומאמינה כי התרומה שלה תסייע לסטודנטים להתמקד בלימודים. המלגה ניתנת ל-7 סטודנטים מתחומי דיפלומטיה ומדעי החיים. אנו מודים לרבקה על הבחירה בנו ובנתינת אמון בקרב הסטודנטים של קרן חנן עינור.

יוזמות חדשות ופרויקטים נתמכים

סטארט אפ

השנה תתקיים תכנית מיוחדת במינה בשיתוף של קרן חנן עינור וסטארט אפ להצלחה. סטארט אפ להצלחה הינה תכנית אשר מתחילה את שנת פעילותה השביעית באיזור הדרום ומטרתה קידום צעירים יוצאי אתיופיה להשכלה גבוהה.

המכללה האקדמית הדסה

המכללה האקדמית הדסה היא מן המוסדות האקדמיים המובילים בישראל. המכללה הינה מוסד מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה ושכר הלימוד בה הוא אוניברסיטאי. היא רואה בעצמה כאקדמיה מובילה בעולם משתנה ובהתאם לכך שמה דגש על תכניות אקדמיות רלוונטיות שמטרתן להקנות לסטודנטים כלים להתפתח לטווח הארוך בשוק העבודה. ב-43 שנות פעילותה, המכללה הכשירה אלפיי בוגרים בתחומים רבים. כיום, ישנם 13 מסלולי לימוד לתואר ראשון במקצועות מגוונים: מדעי המחשב, מדעי המעבדה הרפואית, מדעי איכות הסביבה, ביוטכנולוגיה, מדעי האופטומטריה, הפרעות בתקשורת, עבודה סוציאלית, תקשורת צילומית, עיצוב תעשייתי מכליל, פוליטיקה ותקשורת, כלכלה וחשבונאות, מדעי ההתנהגות וניהול ארגוני שירות. נוסף לכך במכללה פועלות ארבע תכניות לימוד לתואר שני במדעי האופטומטריה, הפרעות בתקשורת, מדעי המחשב וניהול ארגוני שירות.
 
במסגרת, המאמצים הרבים של המכללה להנגיש את ההשכלה הגבוהה לאוכלוסיות רחבות היא מפעילה מכינות קדם אקדמיות רבות ומגוונות שמסייעות לצעירים שאין להם את נתוני הפתיחה ללימודים אקדמיים. האחריות של המכללה אינה מסתיימת רק בהקניית כלים אקדמיים ומקצועיים לסטודנטים, אלא גם בפעילות ממשית להשתלבות הסטודנטים והבוגרים בשוק העבודה. לפיכך, לפני יותר מחמש שנים הוקם המרכז לניהול קריירה, מתוך הבנה שבמהלך הלימודים וכמובן בשנים שלאחר סיום התואר, חשוב ללוות את הסטודנטים בהשתלבותם בשוק העבודה בפעילויות רבות ומגוונות, הצעות עבודה, השמות, קשרי מעסיקים, סדנאות וכיוצא בזה.

WeCode

WeCode היא תוכנית חברתית וטכנולוגית חדשנית (ללא מטרות רווח), ופורצת דרך. WeCode הוא הבוטקאמפ האקדמי הראשון מסוגו בישראל להכשרת מפתחי תוכנה (Academic Coding Bootcamp), המיועד למבוגרים – צעירים/ות ( 22-30+/-) מהפריפריה הגיאו חברתית של ישראל, אוכלוסיות גיוון (כדוגמת החברה הערבית, החרדית, עולים חדשים ובני העדה האתיופית), ונפגעי קורונה (מבוטלים למשל) אשר מתקשים להשתלב בלימודי מדעי המחשב או בתארים מדעיים אחרים בשל נסיבות חייהם והעדר חוסן כלכלי. לצד זאת, הם בעלי כישרון, מוטיבציה גבוהה במיוחד, יכולת התמדה, דחף להצליח, משמעת עצמית, עניין וזיקה טכנולוגית. מטרת התוכנית היא לקדם מוביליות חברתית, למצות את הפוטנציאל הגלום בבוגרינו ולפתח את עתידם התעסוקתי והכלכלי, שלהם של משפחותיהם וקהילותיהם. זאת באמצעות הכשרה מקצועית ואקדמית מזורזת, הכוללת גם הקניית "מיומנויות רכות", שתאפשר להם להשתלב בתפקידי פיתוח בתעשיית ההייטק הישראלית, ובהמשך הדרך, פתיחת אפשרות להשלמת תואר אקדמי מלא במדעי המחשב במסלול ישיר.אנו פועלים לצמצום הפערים בישראל, מקדמים מוביליות חברתית, גיוון ושילוב של כוח אדם איכותי בתעשיית ההייטק הישראלית. המודל הייחודי שפיתחנו זכה מזו השנה השנייה לפרס החדשנות מ- Google EDU, ו-90% מבוגרינו השתלבו בהצלחה כמפתחי תוכנה בחברות מובילות במשק.

סטטיסטיקה

ב-2023 הענקנו 409 מלגות לפי הפילוחים הבאים:

מספר המילגאים לפי שנים:

תשנ”ד – 5
תשנ”ה – 11
תשנ”ו – 21
תשנ”ז – 80
תשנ”ח – 120
תשנ”ט – 139
תש”ס  – 176
תשס”א  – 230
תשס”ב – 236
תשס”ג – 270
תשס”ד – 270
תשס”ה  – 258
תשס”ו – 246
תשס”ז – 212
תשס"ח – 163
 
תשס"ט –  130
תש"ע – 150
תשע"א – 102
תשע"ב – 100
תשע"ג – 141
תשע"ד – 73
תשע"ה – 67
תשע"ו – 92
תשע"ז – 178
תשע"ח – 138
תשע"ט – 240
תש"פ – 306
תשפ"א – 418
תשפ"ב – 365
תשפ"ג – 409
——————————————
                    סה”כ:  5,368