Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

עדכונים חשובים מלחמת חרבות ברזל / סוכות 2023

ניוזלטר 7 – ספטמבר 2016

ניוזלטר 7 – ספטמבר 2016

פורסם בתאריך: 30/09/2016

ראש השנה 2016

חברים, בוגרים, ותורמים יקרים,

ברכות
לשנה טובה ומתוקה!
מאחלים בריאות, שמחה, שפע, למידה והצלחה!

עלמצחיי טסמה: סיפור אישי

" אני מודל לחיקוי לילדי ולילדים שלהם"

עלמצחיי נלהבת לספר את סיפור חייה. היא מדברת בתשוקה על הרצון ללמוד ולעשות משהו משמעותי עם החייה.

ניתן להסיק מהשיחה שלנו שהיא אישה נחושה ועצמאית המצליחה לגבור על קשיים ואתגרים בדרכה להשגת מטרותיה.

עלמצחיי מתייחסת לעצמה כאמא יחידנית לשני ילדים. בת בגיל 14 ובן בגיל 8. הם גרים באילת כבר 15 שנה והיא גאה להיות אחת מבין המשפחות האתיופיות הבודדות הגרות בעיר הדרומית.

היא מספרת על עלייתה לארץ כתינוקת בת 5 חודשים הקשורה על גב אימה, ולמרות שאין לה זיכרונות מוחשיים, היא בטוחה שהמסע הזה תרם לעיצוב האישה שהיא היום.

זכרונותיה מילדותה בקרית גת עדיין מוחשיים, כאשר גרה עם הוריה ושבעת אחיה ואחיותיה, שאת רובם גידלה אימה הנפלאה לאחר שאביה נפטר בגיל צעיר.

לאחרונה סיימה עלמצחיי את המכינה ועובדת במשרה חלקית בעסק פרטי.

בכוונתה להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המזרח התיכון בשלוחה של אוניברסיטת בן גוריון באילת ומתרגשת במיוחד להתחיל ללמוד את השפה הערבית כחלק מתוכנית הלימודים.

כששאלתי אותה על הקושי בלימודים לצד גידול ילדים ועבודה היא צחקה ואמרה שהיא כל כך אוהבת ללמוד דברים חדשים ושמחה מאוד לחזור לאווירת הלימודים שתמיד אהבה.

היא רוצה לקדם את עצמה על מנת שיפתחו בפניה אפשרויות תעסוקתיות חדשות.

אחיה ואחיותיה שלא המשיכו בלימודים אקדמאיים, מאוד גאים בה על הישגיה והיא עצמה גאה שתהיה הראשונה במשפחתה לאחוז בתואר אקדמי.

המרחב הלימודי שנוצר בביתה גורם לה אושר רב ובמיוחד הרגעים בהם היא וילדיה לומדים כולם ביחד למבחנים השונים.

כשפנתה עלמצחיי לקרן חנן עינור היא זכתה לתשומת לב ולקשב אותו חיפשה בדרכה להשגת מטרותיה. הקרן מסייעת ותמשיך לסייע  בדרכה להשגת התואר.עלמצחיי מודה לקרן על התמיכה הנדיבה ומבטיחה שתגיע רחוק ותהיה מקור גאווה למשפחתה . לנו, לעומת זאת, אין ספק שהיא כבר מקור לגאווה לא רק למשפחתה, אלא גם לקהילה כולה !!

שיתוף פעולה מוצלח: קרן חנן עינור ו"סטארט אפ להצלחה"
  דנה צוער, מנהלת תכנית "סטארט אפ להצלחה" סוחפת בהתלהבותה. התכנית נוסדה לאור הצפת הבעיה של נשירה גבוהה מלימודים אקדמאיים ושאיפה לצמצום פערים בכל הנוגע ללימודי השכלה גבוהה, שדווחה אצל חלק מיוצאי אתיופיה בישראל.

 בעשור האחרון מרכז סטארט אפ  מציע  תשתית תמיכתי להשתלבות מוצלחת באקדמיה, באמצעות ותכנית המציעה למשתתפיה מעטפת של תמיכה הכוללת תמיכה כלכלית, וליווי אישי להשגת המטרה של תואר אקדמי.

 השילוב בין הענקת מלגות וליווי צמוד ואישי בשלבי הלמידה השונים, הוכיח את עצמו כמקטין את אחוזי הנשירה.

 ישנם 140 סטודנטים בתכנית, הלומדים במכינות אקדמאיות ולתואר ראשון בדרום הארץ, הנהנים מתמיכה כלכלית, ייעוץ אישי ואימון אישי לבחירת קריירה מתאימה.

 לאחר סיום לימודיהם ממשיך הסיוע  למעוניינים להכוונה מקצועית .

 שלוש רכזות אחראיות כל אחת על כ- 30-40 סטודנטים, דבר המאפשר יחס אישי ומעקב קרוב בכל תקופת הלימודים.

 נתון מעניין הוא העלייה הדרמטית במספר הנשים המשתתפות בתכנית. השנה כ- 100 מתוך 140 הסטודנטים הן נשים בעלות מוטיבציה גבוהה להתקדם ולהצליח. הן עובדות קשה ומצליחות להביא לשינוי בחייהן ובחיי משפחותיהן.

ההצלחה של התכנית כל כך משמעותית שהמועצה להשכלה גבוהה בוחנת את האפשרות לאמץ תכנית זו לכלל אוכלוסיית הסטודנטים. הצלחה זו מהווה זרז למציאת מודלים חינוכיים נוספים עבור קהילת יוצאי אתיופיה בישראל.
  במשך חמש השנים האחרונות, קרן חנן עינור ומרכז סטארט אפ באר שבע עובדים בשיתוף פעולה ומאפשרים ליותר ויותר סטודנטים להגשים את מטרותיהם וחלומותיהם. התמיכה הכלכלית משני המקורות מאפשרת לסטודנטים להתפנות ולהקדיש את מירב מאמציהם ללימודים. 
 " בכל פעם שמגיע אלינו סטודנט בשיתוף פעולה עם הקרן אנחנו יכולים לסייע ליותר סטודנטים ובכך ליצור השפעה מתגלגלת בתוך הקהילה".

לזכר חנן עינור ז"ל
איש חזון, יושרה וצדק.

1916 – 1993

ב20 לאוקטובר 2016 ימלאו 100 שנה להולדתו של חנן עינור ז"ל.
אנו בקרן חנן עינור מנצלים הזדמנות זו, לחגוג  את מורשתו ולכבד את מפעל חייו, בקרב מלגאינו, בוגרינו, תורמינו ,חברי הוועד המנהל , הצוות וכל חברינוחנן עינור (הנס סונבורן) יליד פרנקפורט, עזב את גרמניה ב-1935 והצטרף לקיבוץ אשדות יעקב בעמק הירדן.
במלחמת העולם השניה, שירת בצבא הבריטי ופעל מעבר לקווי האויב בצרפת הכבושה. 
עם סיום המלחמה הצטרף לפעולות עליה ב’ באירופה וסייע לניצולי השואה להגיע לארץ ישראל. בין שאר תפקידיו ופעולותיו, כיהן כמתרגם רשמי בין שלטונות צרפת והאניה: ”אקסודוס” באותם חודשים שעגנה עצורה בנמל מרסיי.
עם קום מדינת ישראל, הצטרף לשירות משרד החוץ. במרוצת ארבעה עשורים של פעילותו במשרד החוץ שירת את המדינה בברזיל, בקנדה, במשלחת ישראל בארגון האומות המאוחדות; כיהן פעמיים כראש המחלקה לאפריקה של משרד החוץ; היה בין מניחי היסודות לשיתוף פעולה בינלאומי וייצג את ישראל כשגריר בסנגל, במקסיקו ובאתיופיה.
פעל בהתנדבות להקמת אגודת הידידות ישראל-אפריקה ועמד בראשה עד יום מותו. במשך שנות עבודתו הרבות למען אפריקה יצר חנן קשרים חזקים עם אתיופיה וחלם על העלאת יהודי אתיופיה לישראל. 

קרן חנן עינור הפכה למורשת שלו, המסייעת לאפשר עתיד טוב יותר ליהודי אתיופיה בישראל. 

עיזרו לנו ותרמו היום

עזרו לנו לחזק וליצור דור עתיד איכותי , יחד נוכל להעניק עתיד טוב יותר.